Controle

Heeft uw bedrijf gedurende twee jaar een omzet van meer dan € 8,8 miljoen gerealiseerd? En was het balanstotaal in die periode hoger dan € 4,4 miljoen? In dat geval bent u volgens de wet geen kleine onderneming, en bent u verplicht uw administratie te laten controleren door een daartoe bevoegde accountant.

Liggen uw ‘rapportcijfers’ lager, dan kunt u er vrijwillig voor kiezen deze controles te laten uitvoeren.  Waarom u dat zou doen? Omdat u op die manier kunt vaststellen of u uw interne procedures op orde heeft en of uw medewerkers deze volgens de gemaakte afspraken uitvoeren. De praktijk heeft uitgewezen dat bij verkoop van de onderneming de opbrengst hoger uitvalt bij een gecontroleerde onderneming.

Voor een accountant is een al dan niet verplichte controle ook geen aanleiding u op fouten te wijzen. Het gaat in dit geval vooral om het signaleren van mogelijkheden tot verbetering van uw organisatie. Daarom krijgt u van ons adviezen waar u direct mee uit de voeten kunt.

KLANTEN AAN HET WOORD

 

Xcellent ICT Groep

Xcellent ICT groep heeft gekozen voor Equity Accountants en Adviseurs vanwege de betrokken aanpak. In de eerste plaats levert Equity gedegen en kennis en een pragmatische aanpak. Dat resulteert voor ons in dienstverlening die de prijs dubbel en dwars waard is. Daarbij vinden wij de persoonlijk benadering erg prettig. Equity heeft een zeer groot netwerk in Amersfoort en omstreken waar klanten ook hun voordeel van hebben. Last but not least zijn Martin en Rudi gewoon hele aardige kerels.’

Marnix-Jan van der Moolen RA

Financieel Directeur Xcellent ICT Groep

 

Ten ICT                                

Bij een snelgroeiend bedrijf als TenICT is een actieve en meedenkende accountant onmisbaar. Equity weet in haar adviezen zeer goed de belangen te combineren van zowel bedrijf, aandeelhouders, als klanten."

Henk de Vries directeur